مجله دما پیشرو

کولر سلولزی بهتره یا پوشالی(کدومو بخریم؟)

کولر سلولزی بهتره یا پوشالی(کدومو بخریم؟)

انتخاب کولر سلولزی یا پوشالی از جمله دغدغه افرادی است که قصد خرید یک سیستم سرمایشی مرغوب و بادوام را دارند؛ و این دو راهی زمانی بر آن‌ها شکل می‌گیرد که با تنوع بالای انواع کولر در بازار مواجه شده و اطلاعات چندانی راجع به تفاوت کولرهای سلولزی و پوشالی دارند. به همین خاطر در این بخش از مجله دما پیشرو قصد داریم شما را با ویژگی کولرهای پوشالی و سلولزی آشنا کنیم و در نهایت به این نتیجه برسیم که انتخاب کدام یک بهتر خواهد بود!؟ پس تا پایان همراه ما باشید و اطلاعات ارزشمندی در این باره به دست آورید.

کولر سلولزی

کولر سلولزی نسل جدیدی از کولرهای آبی است که در ساختار آن برای تبخیر آب و خنک کنندگی بیشتر، به جای پوشال چوبی از پدهای سلولزی استفاده می‌شود. این کولرها روزبه‌روز در حال پیشرفت و توسعه بوده و سازندگان در تلاشند تا به بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، راندمان و بازده عملکرد ان را افزایش دهند. البته در حال حاضر هم این دستگاه به علت خنک کنندگی بیشتر، نیاز به مراقبت کمتر و طول عمر بالای پد آن؛ از محبوبیت بالاتری برخوردار بوده و در سرتاسر دنیا، به انتخاب اول و آخر بسیاری از خریداران تبدیل شده است. بنابراین در ادامه همراه ما باشید تا راجع به مزایا و معایب کولرهای سلولزی بیشتر بدانیم و نهایتا به درک درستی از ویژگی‌های کولر پوشالی و سلولزی برسیم.

مزایای کولر سلولزی

حال که با ماهیت کولر سلولزی آشنا شدید، نوبت آن است تا در رابطه با کاربردهای منحصربفردی که دارد هم اطلاعاتی به دست آورید. برخی از مهم‌ترین مزایای این دستگاه عبارتند از:

  • خودشویی و رسوب گذاری با نرخ کم: یکی از مزایای برتر کولر مذکور این است که پد سلولزی در آن از نرخ رسوب گذاری کمتری برخوردار است. به طوریکه در مقایسه با پوشال در گذر زمان کمتر دچار جذب رسوبات می‌شود.
  • صرفه جویی در مصرف برق: این کولرها به نوعی طراحی و اجرا شده‌اند که حتی تا ۵۰ درصد قادر به بهینه سازی مصرف انرژی می‌باشند.
  • نیاز کمتر به مراقبت و سرویس کاری: کولر سلولزی در مقایسه با سایر مدل‌های کولر آبی، نیاز کمتری به سرویس سالانه داشته و پدهای آن، ۲_۳ سال ماندگاری دارد.
  • تعدیل رطوبت هوا: برخی از جدیدترین مدل‌های کولر سلولزی، یک لایه پد اضافی هم دارند که نقش قطره گیر را ایفا می‌کند و پیش از ورود هوا به دریچه کولر، سبب تعدیل رطوبت آن شده و از دم کردن هوا پیشگیری می‌کند.

کولر آبی سلولزی

معایب کولر سلولزی

به طور کلی کولرهای سلولزی چون نسل جدیدی از سیستم‌های سرمایشی آبی هستند، نسبت به مدل‌های قبلی، عملکرد بهینه‌تری داشته و کمتر دچار آسیب و فرسودگی می‌شوند. از این‌رو تنها خرده‌ای که می‌توان به کولر سلولزی گرفت، قیمت بالاتر آن نسبت به کولرهای پوشالی می‌باشد و این مورد هم به طبع در مقابل کیفیت بالایی که دارد، منطقی است. همچنین برخی کاربران اظهار داشته‌اند که به دلیل تراکم ساختار پدهای سلولزی، پس از مدتی به دلیل تجمع گرد‌وغبار، خاشاک و مواد مختلف و رشد و تکثیر باکتری و… در آن، بوی ناخوشایندی به همراه هوای خنک وارد ساختمان می‌شود؛ که البته این مشکل هم با تعویض پد حل خواهد شد و در ضمن طبیعتا این اتفاق در بازه‌های زمانی بلند مدت (2_3 سال یکبار) رخ می‌دهد که نشانگر فرسودگی پد سلولزی است.

کولر پوشالی

تا اینجای کار با ویژگی‌های کولر سلولزی آشنا شدیم و مزایا و معایب آن را به خوبی مورد بررسی قرار دادیم. حال نوبت آن رسیده تا در این بخش شما را با ماهیت کولر پوشالی و نقاط ضعف و قوت آن آشنا کنیم. به طور کلی کولرهای پوشالی نوع دیگری از سیستم‌های سرمایشی آبی هستند که واسط تبخیر در آن‌ها از جنس پوشال بوده و به عنوان قدیمی‌ترین نوع کولرهای آبی در دنیا شناخته می‌شوند.

اطلاعات بیشتر درباره: قیمت کولر خانگی

با این وجود هنوز هم خریداران بسیاری در سرتاسر دنیا، طرفدار پروپاقرص مدل‌های مختلف این دستگاه هستند و حتی در برخی شرایط بسته به نوع آب‌وهوا، میزان رطوبت، متراژ فضا و… انتخاب این کولر نسبت به مدل سلولزی ارجحیت دارد. ضمناً در ادامه همراه ما باشید تا با مزایا و معایب این مدل هم بیشتر آشنا شویم؛ اما پیش از اینکه به سراغ اصل مطلب برویم، باید بگوییم که ما در فروشگاه دما پیشرو طیف گسترده‌ای از انواع کولرهای آبی پوشالی و سلولزی را با قیمتی ارزنده و به همراه برگه اصالت کالا، خدمت مشتریان گرامی عرضه می‌داریم. فلذا اگر میخواهید لذت یک خرید هوشمندانه و مقرون به‌صرفه را تجربه کنید، همین حالا سری به دسته بندی محصولات فروشگاه زده و کولر باب میل خود را از میان مدل‌های مختلف برگزینید.

مزایای کولر پوشالی

کولرهای پوشالی در مقایسه با سایر مدل‌های موجود در بازار قیمت پایین‌تری دارند. در ضمن پوشال‌‌های این دستگاه در مقایسه با پدهای سلولزی ارزان‌تر می‌باشند. قابلیت تعمیرپذیری بالای آن هم سبب شده تا اغلب خریداران این مدل را انتخاب کنند. همچنین به دلیل عدم تولید گازهای گلخانه‌ای، گزینه مناسبی برای مناطق گرمسیر به شمار می‌رود.

کولر پوشالی

معایب کولر پوشالی

در رابطه با معایب کولر پوشالی باید بگوییم که به دلیل استفاده از پوشال در ساختار آن، درصد جذب رسوبات بیشتری بوده و در فواصل زمانی نسبتا کوتاه‌تری (در مقایسه با کولرهای سلولزی)، باید پوشال‌ها را تعویض کنید. در غیر اینصورت، ممکن است پس از مدتی شاهد انتشار بوی بد حین کارکرد آن باشید. به دلیل جذب گرد‌وغبار هوا و نبود فیلتر درون کولر، این ذرات داخل فضا انتشار می‌یابد. سرویس سالانه از جمله اصول مراقبتی این دستگاه می‌باشد و عدم رسیدگی به آن، سبب فرسودگی و افت راندمان خواهد شد.

تفاوت کولر سلولزی و پوشالی

تا اینجای مقاله با ویژگی‌های هر یک از این دو دستگاه آشنا شدید و احتمالا به این نتیجه رسیده باشید که کولر سلولزی بهتر است یا پوشالی و کدام یک را باید خریداری کنید؛ اما با این حال اگر همچنان در انتخاب خود مردد هستید و تصمیم نهایی را اتخاذ نکردید، کمی هم با ما همراه باشید تا مهم‌ترین تفاوت‌های این دو دستگاه را هم خدمتتان شرح دهیم. مطمئنا پس از شناخت وجه تمایزی که بین‌شان وجود دارد، راحت‌تر تصمیم‌گیری خواهید کرد.

 

تفاوت کولر سلولزی و پوشالی از نظر قیمت

همانطور که تا اینجای کار گفته شد، برخی از قطعات و اجزای سازنده کولرهای سلولزی بهای بالاتری نسبت به کولر پوشالی دارند، از این‌رو طبیعتا قیمت نهایی مدل سلولزی هم از پوشالی بالاتر خواهد بود.

از نظر بازده انرژی و عملکرد بهینه

به طور کلی کولرهای سلولزی از نظر راندمان و بازدهی نسبت به کولرهای پوشالی عملکرد مطلوب‌تری دارند. زیرا قدرت خنک کنندگی بالایی داشته و از طرفی هم هزینه‌های مصرف برق را کاهش می‌دهند.

فیلترهای جلوگیری از ورود گرد و غبار

در کولرهای سلولزی قابلیتی وجود دارد که به واسطه آن ذرات خارجی و به خصوص گرد‌وغبار، جذب نوعی فیلتر مخصوص شده و از انتشار آن به محیط بیرون و فضای ساختمان جلوگیری می‌شود.

از نظر هزینه های نگهداری و تعمیرات

از جمله سایر تفاوت‌های کولر سلولزی و پوشالی در میزان هزینه های نگهداری و تعمیرات آن می‌باشد که در این باره باید بگوییم، پد کولرهای سلولزی هر ۳_۴ سال یکبار و پوشال کولرهای آبی پوشالی هر ساله باید تعویض شود. در ضمن قیمت پوشال از پد سلولزی کمتر است. گاها ممکن است سایر قطعات هم نیاز به تعمیر و بررسی داشته باشند که در این صورت بسته به میزان خرابی دستگاه، بازه قیمتی تعمیرات متفاوت خواهد بود.

از نظر آپشن های موجود کولر پوشالی و سلولزی چه فرقی دارند؟

از نظر برتری و آپشن‌های اضافی می‌توان به وجود فیلتر جذب گرد‌وغبار، پد قابل شست‌وشو، مصرف برق پایین‌تر و راندمان بالاتر،وجود تایمر، ترموستات و … در کولرهای سلولزی اشاره نمود.

جمع‌بندی

در این مطلب به بررسی ویژگی‌های کولر سلولزی و پوشالی پرداختیم و با بررسی مزایا و معایب هر کدام دانستیم که کولرهای سلولزی از نظر کارکرد و مقاومت نسبت به مدل‌های پوشالی برتر هستند؛ اما باید این را هم در نظر داشته باشیم که به طبع قیمت بالاتری هم دارند. علاوه بر این هزینه نگهداری و سرویس آن هم نسبت به مدل‌های پوشالی بیشتر است. بنابراین هنگام خرید یک سیستم سرمایشی باید تمام شرایط از قبیل بودجه، نوع آب‌وهوای محل زندگی، متراژ فضای داخلی، میزان گردوغبار در هوا و… را درنظر بگیرید و در نهایت یک انتخاب هوشمندانه و اقتصادی داشته باشید. لطفا نظرات و تجربیات خود را پیرامون کولرهای آبی پوشالی و سلولزی در بخش کامنت‌ها با ما و سایر همراهان به اشتراک بگذارید. از اینکه تا پایان همراه ما بودید، سپاسگزاریم.

 

سوالات متداول

در مناطقی که املاح آب بیشتر است استفاده از کدام نوع کولر آبی مناسب تر است؟

مسلما در شهرهایی که املاح آب بیشتر باشد، میزان رسوباتی که به همراه آب وارد کولر می‌شود، افزایش خواهد یافت. از این‌رو در چنین مناطقی باید دستگاهی خریداری کرد که در برابر رسوبات و املاح، آسیب پذیری کمتری داشته باشد. اگر از روش های پیشگیری مانند تصفیه آب یا سختی گیر از ورود املاح به داخل کولر جلوگیری بعمل آید کولر سلولزی گزینه بهتری است اما اگر اب با املاح وارد پدهای سلولزی شود به مرور پد کاربرد خود را از دست داده و باید تعویض شود که در اینصورت کولر پوشالی با هزینه نگهداری کمتری کار خواهد کرد

طول عمر کدام نوع کولر آبی بیشتر است؟

به طور کلی کولرهای پوشالی و سلولزی از نظر عملکرد تفاوت خاصی با یکدیگر ندارند، بنابراین از نظر طول عمر هم نباید چندان از هم متمایز باشند. با این حال لطفا در نظر داشته باشید که اگر دستگاه خود را به موقع سرویس نکرده و پد یا پوشال آن را به موقع تعویض نکنید، پس از مدتی به تدریج دچار فرسودگی و کاهش قدرت خنک کنندگی خواهد شد.

برای جلوگیری از رسوب گیری کولر از چه روش هایی استفاده کنیم؟

در مناطقی که املاح اب بیشتر است، احتمال تجمع رسوبات در پوشال کولر بیشتر خواهد شد، به همین خاطر باید از روش‌هایی برای پیشگیری از چنین اتفاقی بهره‌گیری کنیم. برخی از رایج‌ترین راهکارهای پیشگیری از تجمع رسوبات در کولر عبارتند از:

  • تصفیه آب ورودی ساختمان
  • استفاده از دستگاه اسمز معکوس
  • سیستم سختی گیر رزینی

در مناطقی که گرد و غبار هوا زیاد است بهتر است از چه نوع کولری استفاده شود؟

در پاسخ به این پرسش باید بگوییم که کولرهای آبی معمولا گرد‌وغبار، خاک، دود و… را از هوای بیرون جذب کرده و به فضای داخلی می‌آورند(این اتفاق در کولرهای سلولزی به دلیل وجود فیلتر گرد‌وغبار کمتر رخ می‌دهد). از طرفی پوشال‌های کولر آبی به دلیل اینکه همواره مرطوب هستند، ممکن است در صورت عدم تعویض در وقت مناسب، به محیطی برای رشد انواع باکتری و قارچ تبدیل شوند. از این‌رو در مناطقی که حجم گردوغبار و ذرات معلق در هوا زیاد است، خرید کولر گازی نسبت به کولر آبی انتخاب بهتری خواهد بود؛ اما اگر بخواهید از بین کولرهای آبی انتخاب داشته باشید، کولر سلولزی گزینه بهتری خواهد بود.

 

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *