استفاده از رادیاتورها برای ایجاد گرما در فضاهای مختلف رواج بسیار زیادی پیدا کرده است. می توان ادعا کرد که تقریباً مشهورترین و محبوب ترین نوع لوازم گرمایشی در کشور ما نیز رادیاتورها هستند که نمونه مدل های مختلفی از آنها در بازار یافت می شود. رادیاتورهای پنلی شکل بسیار بهینه و زیبایی از لحاظ ظاهری دارند و یکی از گزینه های پرطرفدار در بین مراجعه کنندگان برای خرید این دستگاه ها محسوب می شوند. خریداری این سیستم ها نیازمند آگاهی کافی در مورد توان گرمایشی لازم برای فضای مورد نظر، تعداد پنل های رادیاتوری نسبت به متراژ و مساحت محیط، نوع منبع گرمایشی ساختمان، شکل ظاهری و جنس مواد خام استفاده شده برای تولید رادیاتور، گارانتی و ضمانت تولید و در نهایت برند تولید کننده و قیمت تمام شده این دستگاه است. این فاکتورها تاثیر مستقیم بر تجربه مصرف کننده خواهد داشت و می تواند در طول مدت زمان استفاده از آنها مزیت ها و معایب متعددی را برای افراد به همراه داشته باشد. دما پیشرو در نظر دارد تا با توجه به تعدد شرکت های تولید کننده رادیاتورهای پنلی و همچنین مدل های مختلف این دستگاه در بازار، راهنمای خرید جامعی را در مورد آنها ارائه کند و پارامترهای کلیدی انتخاب رادیاتور پنلی را مورد بررسی قرار دهد.
بررسی بیشتر: خرید رادیاتور پنلی
نکات اولیه انتخاب رادیاتور پنلی
با بررسی کلی در بازار فروش پنل های رادیاتوری، انواع مختلف از شرکت های گوناگون به چشم می خورند که هر یک دارای ویژگی ها و مشخصات خاص خود است. خرید از بین این گزینه های متعدد نیازمند در نظر گرفتن فاکتورهای مختلفی خواهد بود. برخی از این آیتم ها اهمیت بسیار بیشتری دارند که در ادامه به صورت کامل به آنها اشاره خواهد شد.
منبع گرمایشی ساختمان چیست؟
اولین و احتمالا مهم ترین موضوعی که باید قبل از انتخاب یک رادیاتور پنلی مد نظر شما قرار داشته باشد، نوع منبع گرمایش ساختمان است. سیستم های گرم کننده بناهای ساختمانی در دو حالت پکیج یا موتورخانه ساخته می شوند که هر یک دارای ویژگی های مشخصی هستند. استفاده از رادیاتورهای پنلی و نمونه مدل های مختلف آنها تنها زمانی امکان پذیر است که این منبع گرمایشی از نوع پکیج بوده باشد. پکیج ها که امروز در اغلب واحدهای آپارتمانی و کلیه بناهای ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرند، شکل کوچک و البته بسیار پربازدهی از موتورخانه های سنتی هستند که تامین هوای گرم و آب مصرفی داغ را در کنار مصرف بهینه انرژی به همراه دارند. کلیه تنظیمات و کنترل دستگاه به صورت کامل در اختیار ساکنین هر واحد ساختمانی است و مطابق با خواسته های آنها عمل می کند.
این در حالی است که موتورخانه های مرکزی به صورت یکجا برای تمامی واحدها و طبقات یک ساختمان راه اندازی می شوند و معایب بسیار زیادی را برای استفاده کنندگان دارند. پنل های رادیاتور در ارتباط با سیستم های پکیج می شوند و در صورتی که منبع گرمایشی ساختمان شما غیر از پکیج باشد، اصولاً امکان استفاده از رادیاتورهای پنلی وجود نخواهد داشت. بنابراین یا باید به سراغ تغییر سیستم گرمایش مرکزی خود بروید و یا اینکه از خرید این دستگاه ها صرف نظر کنید.
محاسبه گرمای مورد نیاز و انتخاب اندازه و بازده گرمایشی مناسب محیط
رادیاتورهای پنلی به صورت یکپارچه و با استفاده از آلیاژ های فولادی ساخته می شوند. شکل ظاهری آنها به گونه ای است که نشان دهنده توان حرارتی بالا و انتقال بهینه گرما به فضای اتاق می باشد. در مورد اینکه شما به سراغ چه سایزی از این دستگاه بروید، باید در مورد استانداردهای موجود برای اندازه این رادیاتورها اطلاعات کافی را به دست آورید. پنل های رادیاتوری در برندهای مختلف معمولاً با اندازه هایی معادل ۶۰، ۸۰، ۱۰۰، ۱۲۰، ۱۴۰ و ۱۶۰ سانتی متری ساخته می شوند که هرچه این مقدار بیشتر باشد به صورت طبیعی میزان گرمای خارج شده از دستگاه برای هوای اطراف آن نیز بالاتر خواهد رفت. علاوه بر این در نظر داشته باشید که تعداد پنل ها نیز مورد بحث خواهد بود و به نسبت وسعت فضای شما تغییرات محسوسی خواهد داشت. قطعاً با توجه به اینکه توان حرارتی یک رادیاتور پنلی در مقایسه با انواع پره ای آن بیشتر است، هم در بحث سایز رادیاتور و هم برای تعداد آن صرفه جویی در فضای اشغال شده و هزینه های خرید صورت خواهد گرفت.
محاسبه اندازه و سایز رادیاتور برای خریداران نیازمند دقت در چند مورد خاص است. ظرفیت حرارتی پنل رادیاتوری اولین عامل در این زمینه خواهد بود که معمولاً با مقدار استاندارد ۱۷۵۰ مشخص می شود و یک میانگین ایده آل برای تمامی رادیاتورهای پنلی در برندهای مختلف می باشد. اکنون شما باید مساحت محل نصب رادیاتورها را در عدد میانگین ۱۴۰ ضرب کرده و آن را بر ظرفیت حرارتی ۱۷۵۰ تقسیم کنید. عدد به دست آمده نشان دهنده اندازه رادیاتور پنلی مورد نظر برای آن اتاق می باشد. این سایز قابل تقسیم بر تعداد رادیاتورها با استانداردهای چندگانه مشخص شده در بالا است. به طور مثال اگر شما نیاز به ۶ متر رادیاتور در فضای خود داشته باشید، می توانید این توان حرارتی را با استفاده از ۵ عدد رادیاتور پنلی ۱۲۰ سانتی تامین کنید.
بررسی بیشتر: بهترین مارک رادیاتور پنلی
محاسبه ظرفیت حرارتی رادیاتور پنلی
عدم محاسبه صحیح ظرفیت حرارتی رادیاتورهای پنلی سبب می شود تا مشکلات متعددی برای شما به وجود بیاید. ظرفیت حرارتی پایین منجر به عدم توانایی رادیاتورها در گرم کردن محیط می شود و ظرفیت حرارتی بالا نیز علاوه بر گرم کردن بیش از حد فضای اتاق، مصرف انرژی بیش از حدی خواهد داشت و هزینه های تامین آن نیز برای دارندگان غیر منصفانه می شود. بنابراین لازم است تا افراد قبل از مراجعه به بازار برای خرید رادیاتورهای پنلی، با توجه به ظرفیت حرارتی آنها و متراژ فضای خود دست به انتخاب از مدل های مختلف بزنند.
در این مورد بهتر است که نکات مختلفی را مد نظر خود قرار دهید :
- متراژ و مساحت فضای خود را به صورت مفید محاسبه کنید. موقعیت هایی مانند راه پله ها و فضاهایی مانند آن که کمتر در زندگی روزمره مورد استفاده قرار می گیرند، بهتر است در این محاسبات کنار گذاشته شوند تا عدد به دست آمده واقعی تر باشد.
- ضریب استفاده شده برای اتاق ها و فضاهایی که بیش از حد در معرض سرما قرار دارند را بیش از حد استاندارد محاسبه کنید.
- در مورد واحدهای مسکونی و آپارتمان ها، حتماً دقت کافی در مورد طبقه آن و میزان قرارگیری در معرض هوای سرد انجام شود.
- منطقه جغرافیایی و اقلیم شهر و روستای مورد نظر هم عامل مهمی برای تعیین ظرفیت حرارتی رادیاتورهای پنلی می باشد.
توجه به بازده گرمایشی برندهای مختلف
عامل مهم دیگر در انتخاب و خرید رادیاتورهای پنلی توجه به راندمان گرمایشی در برندهای مختلف تولید کننده است. بسیاری از این شرکت ها در یک شرایط رقابتی تلاش می کنند تا بازدهی محصولات خود را به طرز چشمگیری افزایش دهند. طبیعتاً خریداران نیز در مراجعه به بازار ترجیح می دهند تا رادیاتورهای پنلی با بازدهی بالاتر را خریداری کنند. با بررسی های صورت گرفته در مورد برندهای مختلف و مقایسه آنها با یکدیگر، می توان جدول زیر را به عنوان لیست ظرفیت حرارتی در شرکت های تولید کننده ارائه کرد:
شرکت تولید کننده رادیاتور پنلی | قابلیت نصب | ظرفیت حرارتی |
---|---|---|
برند ایساتیس | نصب دوطرفه | ۱۸۸۲ کیلو کالری بر ساعت |
برند بوتان | نصب یکطرفه | ۱۸۸۹ کیلو کالری بر ساعت |
برند ایران رادیاتور | نصب یکطرفه | ۱۸۰۰ کیلو کالری بر ساعت |
برند تاش | نصب دوطرفه | ۱۶۸۷ کیلو کالری بر ساعت |
برند لورچ | نصب دوطرفه | ۱۸۸۰ کیلو کالری بر ساعت |
برند سانیکا | نصب یکطرفه | ۱۸۲۸ کیلو کالری بر ساعت |
مدت و شرایط گارانتی شرکت های سازنده
خریداران علاقه دارند تا به سراغ محصولاتی بروند که تولید کننده پس از ارائه آن به بازار پشتیبانی های لازم از خرابی ها و مشکلات احتمالی بعدی در آن را انجام دهند. این مفهوم که تحت عنوان گارانتی و ضمانت های مختلف برای رادیاتورهای پنلی تعریف شده است، در شرکت های مختلف با توجه به مشخصات محصول و همچنین توانمندی های سازنده متفاوت است. شرایط و شکل ضمانت برندهای مختلف برای پنل های رادیاتوری آنها به شرح زیر است :
- ایساتیس : یکی از رادیاتورهای پنلی با کیفیت بازار با خط تولید کاملا رباتیک تولید می شود این شرکت متعهد شده که تا 10 سال پس از نصب رادیاتور پنلی، محصول مورد نظر را در صورت بروز هرگونه مشکلی تعویض کنند.
اطلاعات بیشتر در خصوص: قیمت رادیاتور پنلی ایساتیس
- بوتان : گارانتی ارائه شده از سوی شرکت بوتان هم مدت زمانی به اندازه ۱۲ سال دارد و شکل اجرایی این ضمانت هم به صورت تعویض رادیاتور در صورت بروز مشکل خواهد بود.
- ایران رادیاتور : این برند شناخته شده و مطرح بازار داخلی کشور، رادیاتورهای پنلی خودرو تا ۱۰ سال پس از نصب ضمانت تعویض کرده و همچنین ۱۵ سال خدمات پس از فروش را در اختیار خریداران قرار خواهد داد.
- تاش : شرکت نوپا و مدرن تاش، رادیاتورهای پنلی خود را به مدت ۱۲ سال در مقابل هرگونه پوسیدگی گارانتی کرده است. آنها با استفاده از آخرین تکنولوژی های روز دنیا، مقاومت و قدرت محصولات پنل رادیاتوری خود را تضمین نموده اند.
- لورچ : یکی از باسابقه ترین شرکت های فعال در زمینه ساخت رادیاتورهای پنلی که ۱۲ سال ضمانت تعویض را برای این محصولات در نظر گرفته و با انجام تست های مختلف از کیفیت رادیاتورهای عرضه شده به بازار اطمینان کامل دارد.
- سانیکا : این شرکت هم به مدت ۱۲ سال گارانتی برای رادیاتورهای پنلی خود ارائه کرده است.
ظرافت در نقاط جوش، ضخامت و کیفیت ورق فولادی مورد استفاده
موارد مختلفی در مورد کیفیت ساخت و شرایط ظاهری رادیاتورهای پنلی مطرح می شود که هر یک عامل مهمی برای گزینش این دستگاه از سوی خریدار خواهد بود. ضخامت ورق های فولادی و کیفیت آنها در فرایند ساخت به صورتی است که باید از سوی تولید کننده به بهترین شکل ممکن در نظر گرفته شود. ورق های فولادی تشکیل دهنده کل ساختار یک رادیاتور پنلی هستند و تمامی آیتم های مانند بازدهی حرارتی و حتی دوام آنها در طول مدت زمان مصرف وابسته به این موضوع می باشد. آلیاژ مورد استفاده در ورق های فولادی باید استحکام لازم برای حفظ عملکرد در سال های متمادی را داشته باشند. آنها نباید به هیچ عنوان در مجاورت با سیال آب دچار پوسیدگی و خرابی شوند. از سوی دیگر ساییدگی های احتمالی برای این آلیاژ می تواند به عنوان یک تهدید بزرگ محسوب شود و تولید کنندگان موظفند تا تمهیدات لازم در این مورد را بیندیشند. معمولا استاندارد ضخامت ورق های فولادی در تولیدات داخلی به مقدار ۱.۱ تا ۱.۲۵ میلیمتر می باشد که بسته به برند سازنده با یکدیگر متفاوت خواهد بود.
محل اتصال ورق های فولادی برای ساخت شکل ظاهری یک رادیاتور، دقیقاً نقاطی هستند که احتمال بروز مشکل و چالش در آنها بسیار است. این نقاط جوش باید کاملاً ظریف و با حساسیت زیاد به یکدیگر متصل شوند و نکاتی مهمی مانند عدم زنگ زدگی و همچنین آب بندی کامل در مورد آنها صورت گیرد. توجه زیاد به حفظ ظاهر صاف در محل جوش خوردگی اتصالات سبب بروز نشتی آب شده و مشکلات بسیاری را برای خریداران به همراه خواهد داشت.
موضوع مهم دیگر در زمینه کیفیت ساخت و همچنین دوام بالای یک رادیاتور پنلی، رنگ آمیزی و استفاده از بهترین جنس در این مورد خواهد بود. رنگ استفاده شده باید بیشتر مقاومت را در تماس با آب داشته باشد و همچنین حتماً باید بخش داخلی رادیاتور نیز به مانند بیرون آن، کاملا پوشیده از رنگ یکنواخت و بدون برجستگی و فرورفتگی باشد.
سوالات متداول
- چرا بهتر است رادیاتور پنلی بخریم؟
خریداری رادیاتورهای پنلی در مقایسه با نمونه مدل های پره ای آن از مزیت های زیادی برخوردار است. رادیاتورهای پنلی شکل ظاهری بسیار زیباتر و یکپارچه ای دارند، بازدهی گرمایشی آنها یا همان ظرفیت حرارتی بیشتر است، مدت زمان طولانی تری را می توانند کار کنند و سازگاری بی نظیری را با سیستم های گرمایشی پکیج دارند. همچنین دقت داشته باشید که با توجه به جنس فولادی این رادیاتورها، کمتر در معرض خرابی و بروز مشکلات دیگری مانند پوسیدگی و نشتی آب قرار خواهند گرفت. رادیاتورهای فولادی در مقایسه با نمونه های آلومینیومی نیاز به هواگیری بسیار کمتری خواهند داشت و این به معنای راندمان بیشتر در مورد گرم کردن هوای اطراف آن خواهد بود.