چرا پکیج ها بدون اینکه خاموش شوند و یا به اصطلاح در حالت اتوماتیک عمل کنند، به صورت مداوم روشن مانده و کار می کنند. با بررسی های صورت گرفته مشخص می شود که خرابی های احتمالی در بخش هایی از این سیستم مانند الکترود جرقه زن، پرشر سوئیچ هوا، برد الکترونیکی پکیج، یون الکترود، فن دستگاه پکیج و گرفتگی های احتمالی دودکش، می تواند منجر به چنین مشکلی برای پکیج شوند. لازم است تا هر کدام از این ایرادات و خرابی ها برطرف شوند تا مشکل مورد نظر ادامه پیدا نکرده و سبب گسترش خرابی در بخش های دیگر نیز نگردد.
دلایل یکسره کار کردن پکیج
با نگاه به نظرات متخصصین و سرویس کاران مجرب در زمینه دستگاه های پکیج، عوامل اصلی و اساسی بروز مشکل یکسره کار کردن این دستگاه شامل موارد زیر می باشد که به صورت مفصل در مورد آنها صحبت خواهیم کرد.
الکترود جرقه زن مشکل دارد
کارکرد اصلی این بخش از دستگاه پکیج همان گونه که از نام آن نیز پیدا است، ایجاد جرقه برای تشکیل شعله در بخش محفظه احتراق است. این عمل با استفاده از الکترود جرقه زن صورت می گیرد و وجود هرگونه ایراد در این بخش می تواند کاملاً سیستم پکیج را دچار اختلال کند. برای اینکه بتوانیم مشکل این بخش را تشخیص بدهیم، بهتر است ولتاژ جریان عبور داده شده از این الکترود را اندازه بگیریم و چنان چه از مقدار استاندارد پایین تر باشد، نشان دهنده وجود ایراد در این قسمت است. همچنین وجود ترک در بخش الکترود و حتی اکسید شدن آن هم از جمله مواردی است که باید به شدت مد نظر سرویس کاران و متخصصین قرار بگیرد تا هیچ کدام از آنها مانع از کارکرد صحیح دستگاه پکیج نشود. به هر صورت با تشخیص مشکل اصلی در بخش الکترود جرقه زن، باید با مراجعه به سرویس کاران مطمئن و مجاز این دستگاه بخش مورد نظر تعویض شده و قطعه با کیفیتی جایگزین آن شود.
خرابی یون الکترود
یون الکترود یا همان میله الکترود پکیج در تمامی دستگاه های موجود در بازار دیده می شود و عملکرد اصلی آن نظارت دائم بر شعله و تشخیص سوختن صحیح آن است. مولکول های هوا در طی فرایند سوختن استاندارد یونیزه شده و از سمت قطب های مخالف به صورت کامل جذب می شوند. همین روند سبب می شود که جریان الکتریسیته به صورت پیوسته بین قطب ها وجود داشته باشد و منجر به وجود شعله دائم در محفظه احتراق خواهد شد. همچنین این موضوع ارتباط مستقیم با میزان جریان برق وارد شده به الکترودها نیز خواهد داشت. این جریان برق باید محدوده ای بین ۱ تا ۷ آمپر را داشته باشد تا برد الکترونیکی پکیج دستور خاموشی آن را صادر نکند. از سوی دیگر هیچ اتصالی با بدنه یا بخش ها و قطعه های دیگر دستگاه پکیج با یون الکترود نیز نباید وجود داشته باشد. چنین حالتی می تواند سبب مشکلات بزرگی در آینده شود. به همین منظور توصیه می شود که در صورت خرابی یون الکترود، حتماً این بخش از پکیج را به سرعت با نمونه های با کیفیت آن تعویض کنید و مانع از گسترش خرابی ها شوید.
فن پکیج خراب شده
فن دستگاه پکیج برای خارج کردن گازهای سمی حاصل از احتراق تعبیه شده است و عدم عملکرد صحیح آن می تواند چالش های زیادی را از لحاظ ایمنی برای کاربران به همراه داشته باشد. ساختار فنی دستگاه هم به گونه ای طراحی شده است که در صورت عدم کار پکیج دستگاه روشن نمی شود و مشکل باید به صورت ضروری حل شود. یکی از دلایل اصلی خراب بودن فن پکیج، به اصطلاح چسبیدن رله فن در قسمت برد الکتریکی آن است. در صورتی که پکیج چه در حالت تابستان و چه در حالت زمستان به صورت مداوم کار می کند و فن آن هم به همین ترتیب یکسره شده است، در وهله اول باید به سراغ رله فن اشاره شده رفت. معمولاً با وارد کردن یک ضربه کوچک به رله فن، این بخش به عملکرد عادی خود برمی گردد و در این صورت حتماً باید اقدام به تعویض رله بکنید. از سوی دیگر امکان دارد که یکسره شدن فن به دلیل خرابی ایجاد شده در بخش NTC باشد که در این صورت مبدل هایی که داغ شده است امکان خنک شدن به غیر از عملکرد فن را ندارند و سیستم به همین دلیل آن را یکسره کرده و مداوم کار می کند. در چنین حالتی هم باید سرویس کار مجاز به سراغ حل مشکل در بخش NTC برود.
دودکش پکیج گرفتگی دارد
دودکش ها اصلی ترین گزینه موجود در دستگاه پکیج برای خروج گازهای سمی و دود هستند. با توجه به اینکه این دستگاه از سوخت های فسیلی برای تولید گرما استفاده می کند، در نتیجه ایجاد گازهای مختلف که برای سلامتی مصرف کننده ها خطر زیادی دارد، ناگزیر خواهد بود. بنابراین ساختار فنی دستگاه باید به گونه ای در نظر گرفته شود تا این مواد ناسالم از طریق یک مجرای خروجی استاندارد به بیرون هدایت شوند. حالا در نظر بگیرید که دودکش مورد نظر در این دستگاه به دلایل مختلف از جمله لانه سازی پرندگان یا موارد مشابه مسدود شود. به این ترتیب امکان خروج گازهای سمی وجود نخواهد داشت و پکیج باید به صورت مداوم روشن باشد تا بتواند از طریق فن، حدالامکان آنها را خارج کند. سرویس کاران معتبر در هنگام مراجعه برای حل مشکل، موارد مختلفی از قبیل استاندارد بودن دودکش پکیج و بخش های مختلفی از آن مانند فلنچ را مورد بررسی قرار می دهند تا در صورت نیاز آنها را تعویض یا تعمیر کنند.
خرابی برد الکترونیک پکیج
برد الکترونیکی دستگاه پکیج دقیقاً منبع صدور فرمان های مختلف از سوی این سیستم برای بخش های گوناگون آن است. زمانی که شما علت بروز مشکل یکسره کار کردن پکیج را متوجه نمی شوید و با کنترل کامل قسمت های مختلف آن، دلیل قانع کننده برای این موضوع پیدا نمی کنید، قطعاً باید به دنبال حل مشکل در بخش برد الکترونیکی باشید. معمولاً افراد متخصص مراجعه کننده برای حل مشکل برد دستگاه را حدا الامکان عیب یابی کرده و آن را تعمیر می کنند و در غیر این صورت باید با یک نمونه جدید و با کیفیت تعویض شود.
پرشر سوئیچ هوا درست کار نمی کند
قطعه پرشر سوئیچ هوا یک بخش مکانیکی است که در نزدیک ترین قسمت به فن پکیج نصب شده و وظیفه آن کنترل عملکرد فن برای خروج گازهای مختلف می باشد. بروز خرابی در پرشر سوئیچ هوا نیز از جمله عوامل یکسره شدن عملکرد دستگاه می باشد که البته به سه دلیل می توان این موضوع را مورد بررسی قرار داد:
- حالت اول به این شکل است که خرابی موجود تنها در بخش پرشر سوئیچ هوا صورت گرفته است اما فن وظیفه خود را به درستی انجام می دهد. به همین دلیل نیز پرشر امکان ارسال داده های عملکرد صحیح فن را به برد الکترونیکی ندارد و این سبب اختلال در کار دستگاه پکیج شده است. سرویس کار مراجعه کننده برای تعمیر دستگاه نیز در ابتدا باید کاملاً از عملکرد صحیح فن اطمینان حاصل کند و همراه با آن باید در مورد چک کردن لوله ونتوری هم اقدام نماید. در صورتی که هر دوی این موارد کارکرد درستی داشته باشند بدون شک باید پرشر سوئیچ هوا تعویض شود.
- حالت دوم عکس حالت اول بوده و فن به درستی عمل می کند و کاملاً به سیستم مورد نظر وصل است اما پرشر سوئیچ هوا از مدار خارج شده و قطع می باشد. در این وضعیت پرشر سوئیچ هوا قبل از راه اندازی فن روشن شده و در همان حالت باقی می ماند و این وضعیت مانع از عملکرد صحیح بخش مورد نظر خواهد شد. احتمالاً مورد اصلی در بخش میکروسوئیچ پرشر بوده و باید به صورت کلی تعویض شود.
- حالت سوم هم مربوط به شعله دستگاه پکیج است که روشن نمی شود و این به دلیل خرابی قطع و وصل پرشر سوئیچ هوا است. موضوع جالبی که در این بین مشاهده خواهید کرد، عدم وجود ارور در نمایشگر دستگاه بوده و فن هم به صورت عادی به کار خود ادامه می دهد.
موضوع خرابی پرشر سوئیچ هوا از جمله مواردی است که معمولاً با استفاده از ارورهای استاندارد موجود در برندهای مختلف به کاربر اطلاع داده می شود و او می تواند با درخواست از تعمیرکاران حرفه ای و معتبر اقدام به انجام اقدامات مناسب بکند.
چرا فقط در حالت تابستانه پکیج روشن می ماند
حالت کارکرد دستگاه پکیج در وضعیت تابستان به معنای تامین آب گرم مصرفی خواهد بود و این یعنی شما زمانی که شیر آب گرم را باز می کنید، دستگاه شروع به کار کرده و شعله آن روشن خواهد شد و در غیر این صورت باید خاموش باشد. تنها در یک حالت است که پکیج به صورت مداوم روشن می ماند و بدون توجه به مصرف آب گرم، شعله آن خاموش نمی شود. این حالت مربوط به ایراد فنی و خرابی بخش فلوسوئیچ یا همان فلورگلاتور خواهد بود. تعمیرکار باید در این حالت با بررسی های کامل در مورد عملکرد فلوسوئیچ، در صورت نیاز اقدام به تعویض یا تعمیر آن کند.
چرا فقط در حالت زمستانه پکیج روشن می ماند
حالت زمستانه نیز به معنای عملکرد دستگاه پکیج برای گرم کردن همزمان رادیاتورها و همچنین تامین آب گرم مصرفی است. برخلاف حالت تابستان، یکسره روشن ماندن دستگاه پکیج در وضعیت زمستانه می تواند دلایل متعددی داشته باشد و این موضوع باید با بررسی های دقیق توسط تعمیرکاران مجاز و معتبر صورت گیرد. به همین دلیل بهتر است که به سراغ یکی از نمایندگی های شناخته شده برند مورد نظر دستگاه پکیج خود در بازار بروید و از آنها برای عیب یابی کامل سیستم خود کمک بخواهید.