مجله دما پیشرو

بهترین رادیاتور

بهترین رادیاتور

بهترین رادیاتور های موجود در بازار ایران با برندهای مختلف، قرار است در این بخش از مجله دما پیشرو معرفی شوند؛ فلذا اگر می‌خواهید معلومات خود را در این باره افزایش دهید و برای منزل یا محل کار خود بهترین رادیاتور را خریداری کنید، پیشنهاد می‌کنیم که تا پایان همراه ما باشید و با مدل‌های مختلف این دستگاه آشنا شوید.

بی تی یو btu چیست؟

بی تی یو در واقع کمیتی برای اندازه‌گیری واحد انرژی در دستگاه‌های گرمایشی می‌باشد. نحوه محاسبه btu در هر رادیاتور بسته به نوع ساختار آن متفاوت است. این واحد اندازه‌گیری در تعیین میزان انرژی تجهیزات حرارتی خانگی و صنعتی نقش دارد و اطلاع از مقدار آن در دستگاه‌های صنعتی نظیر چیلر بسیار مهم و حیاتی است. حتی باید مهارت این را داشته باشید که در مواقع مورد نیاز بتوانید واحد بی تی یو را به دیگر واحدهای اندازه گیری تبدیل کنید تا محاسبات لازم را انجام دهید. حال شاید این سوال برایتان پیش بیاید که نحوه محاسبه بی تی یو به چه صورت می‌باشد؟!

در پاسخ بدین پرسش باید بگوییم که هر بی تی یو نشانگر افزایش یک درجه فارنهایت از دمای یک پوند آب است. این مقدار بر روی اغلب دستگاه‌های گرمایشی و رادیاتورها توسط شرکت سازنده نوشته شده است که یک عبارت دو عددی می‌باشد. شاید برای شما هم عجیب به نظر برسد که چرا دو عدد هک شده؟! علت آن است که عدد اول بیانگر انرژی دریافتی دستگاه است و عدد دوم هم نشان می‌دهد که انرژی خروجی دستگاه (میزان گرمای تولید شده) چقدر است.

فلذا دانستن مقدار بی تی یو رادیاتور یا چیلر و… در محل کار یا منزل از اهمیت بالایی برخوردار است و حتی اگر روزی دستگاه نیاز به تعمیر و سرویس داشته باشد، به کارتان خواهد آمد. همانطور که ابتدای این بحث هم بدان اشاره کردیم،‌ عوامل مختلفی در تعیین مقدار btu نقش دارند که برخی از آن‌ها، عبارتند از:

  • نوع رادیاتور
  • متراژ فضای خانه با کارگاه
  • شرایط استفاده از دستکاه
  • منطقه جغرافیایی

چند نوع رادیاتور داریم؟

کاربرد اصلی رادیاتور تبدیل انرژی دریافتی به واسطه آب یا سوخت گازوییل و… به حرارت و گرما است. رادیاتورها گرما را از طریق تشعشع (Radiation)، هدایت (Conduction) یا انتقال (Convection) در محیط توزیع می‌کنند. به طور مثال رادیاتورهای شوفاژ پس از اینکه گرما را از آب دریافت کردند، آن را به روش Convection به پره‌ها انتقال می‌دهند و پره‌ها نیز این گرما را از طریق تابش یا همان Radiation در فضای ساختمان توزیع می‌کنند. در ادامه چند مورد از بهترین مدل‌های رادیاتور را خدمت شما عزیزان معرفی خواهیم کرد؛ پس تا پایان همراه ما باشید.

رادیاتور پنلی

رادیاتورهای دمای براساس تعداد کنوکتور و پنل‌هایی که دارند به چند دسته تقسیم می‌شوند. انواع این رادیاتور براساس پارامتر مذکور عبارتند از:

  • رادیاتور تک پنلی
  • رادیاتور دو پنلی
  • رادیاتور تک پنلی تک کانکتور
  • رادیاتور سه پنلی سه کانکتور
  • رادیاتور دو پنلی تک کانکتور
  • رادیاتور دو پنلی دو کانکتور

بهترین نوع رادیاتور پنلی

بررسی بیشتر: رادیاتور پنلی

نکته: هر چه طول پنل‌ها افزایش یابد، سطح رادیاتور هم افزایش وسعت خواهد داشت و به طبع گرما و حرارت بیشتری تولید خواهد شد. ناگفته نماند که رادیاتورهای پنلی براساس اندازه و ابعاد هم دسته بندی می‌شوند. جریان همرفتی در این رادیاتورها به دلیل سطوح شیاردار آن، سبب انتقال گرما به طور یکنواخت در محیط خانه می‌شود. این دستگاه باید بر روی دیوارهای نفوذناپذیر نصب گردد تا از هدر رفت گرمای تولید شده جلوگیری شود.

رادیاتور پره ای

رادیاتور پره ای در هدایت گرما عملکرد فوق‌العاده‌ای دارد و از جمله محبوب‌ترین مدل‌های رادیاتور در دنیا محسوب می‌شود. سازوکار آن بدین صورت است که آب در یک سیستم یکپارچه به گردش درآمده و با گذر زمان، دمای آن افزایش می‌یابد و در نهایت گرمایی که از آب داغ ساطع می‌شود، سبب گرم شدن فضا خواهد شد.

حالا که با رادیاتور پنلی آشنا شده‌اید، شاید این سوال برایتان پیش بیاید که ایا مدل‌ پنلی بهتر است یا پره‌ای؟!

فرق رادیاتور پنلی و پره ای

  • در پاسخ بدین پرسش باید بگوییم که رادیاتورهای پره‌ای در یک بازه زمانی مساوی، نسبت به مدل پنلی گرمای بهتری تولید می‌کنند.
  • نوع پره‌ای در برابر زنگ زدگی مقاومت بیشتری دارد، از طرفی هم مدل پنلی در برابر ضربه و شکستگی مستحکم‌تر است.
  • رادیاتور پنلی به گونه‌ای طراحی شده که در صورت خرابی یک بخش، کل سیستم باید تعویض شود؛ اما در نوع پره‌ای می‌توان تنها قسمتی را که خرابی به ‌بار اورده تعمیر نمود.
  • مدل پره‌ای نیاز نیاز به فضای بیشتری برای نصب دارد و به دلیل حجم گرمای تولید شده، گاهی سبب سیاه شدن دیوار پشتی خود می‌شود و هر چند وقت یک بار هم نیاز به هواگیری خواهد داشت.

رادیاتور حوله خشک کن

رادیاتور حوله خشک کن این روزها کاربرد زیادی در منازل و اماکن تجاری داشته و به دلیل کاربرد گسترده، از محبوبیت بالایی برخوردار است. این رادیاتور، علاوه بر اینکه سبب تامین گرمای محیط می‌شود، ظاهر فوق‌العاده‌ زیبا و جذابی داشته و به عنوان بک عنصر دکوراتیو در محیط سرویس بهداشتی، حمام و آشپزخانه به شمار می‌رود. از نظر اندازه هم، ابعاد جمع‌وجوری داشته و سبب بهینه سازی فضای داخلی می‌شود.

ضمنا عملکرد رادیاتور حوله خشک کن چندان تفاوتی رادیاتورهای معمولی ندارد و آب مورد نیاز آن هم از پکیج یا موتورخانه مرکزی تأمین می‌شود. ضمنا همانطور که از نام این سیستم مشخص است، برای خشک کردن انواع دستمال کوچک، حوله و لباس‌های کوچک مناسب می‌باشد. همچنین این دستگاه با کنترل رطوبت و گرمای محیط، از رشد قارچ و باکتری در فضای حمام و سرویس بهداشتی جلوگیری می‌کند.

رادیاتور قرنیزی

رادیاتور قرنیزی تحول مثبتی در صنعت دکوراسیون بوده و سبب بهینه‌سازی فضای داخلی می‌شود. این سیستم گرمایشی به نوعی طراحی شده که داخل پنل‌های قرنیزی تعبیه می‌گردد و عملکرد بسیار ساده و کارآمدی دارد‌. شاید در نگاه اول اینگونه به نظر برسد که این رادیاتور توان گرم کردن فضا را ندارد، اما باید بگوییم که سخت در اشتباهید و این رادیاتور علاوه بر قدرت مناسب در تامین انرژی گرمایشی ساختمان، از استحکام و ماندگاری بالایی هم برخوردار است و فضای کمی اشغال می‌کند. این سیستم گرمایشی به دو نوع هیدرونیک و الکترونیکی تقسیم می‌شود که در ادامه به بررسی ماهیت هر یک از آ‌ن‌ها خواهیم پرداخت:

  1. رادیاتور قرنیزی هیدرونیک: در این سیستم، آب گرم داخل لوله‌های مسی جریان یافته و با گردش در اطراف فضا (داخل سیستم لوله کشی)، هوای گرم را در محیط ساطع می‌کند.
  2. رادیاتورهای قرنیزی الکترونیکی: این مدل از رادیاتورهای قرنیزی مدت زمان کمتری برای گرم شدن نیاز دارد و برخلاف مدل هیدرونیک، فاقد مخزن و بویلر می‌باشد. شما می‌توانید این سیستم گرمایشی را به پنل برق اصلی منزل متصل کنید و انرژی مورد نیاز آن را از این طریق تامین نمایید.

رادیاتور برقی

رادیاتور برقی که به آن شوفاژ برقی هم گفته می‌شود، برای کارکرد به جای آب به روغن نیاز دارد. المنت‌های این دستگاه سبب افزایش دمای روغن شده و با گردش آن لابه‌لای پره‌ها، بدنه رادیاتور گرم می‌شود و این گرما به فضای داخلی ساطع می‌شود‌. در واقع داخل شوفاژ برقی ناقل اصلی تولید گرما، روغن بوده و آنچه در این باره حائز اهمیت است، عدم نیاز به تعویض این روغن می‌باشد. این دستگاه کاربری آسانی داشته و با محیط زیست سازگار است. همچنین هزینه سرویس و نگهداری آن نسبتا پایین و مقرون به‌صرفه می‌باشد. البته نسبت به برخی دیگر از سیستم‌های گرمایشی، سروصدای بیشتری داشته و از این بابت، ممکن است برخی مشتریان مدل‌های دیگر را ترجیح دهند.

رادیاتور پنلی بهتر است یا پره‌ای؟

اغلب مشتریانی که قصد خرید یک رادیاتور برای منزل یا محل کار خود را دارند، ممکن است این سوال برایشان پیش بیاید که بهترین مدل رادیاتور چیست و آیا مدل پنلی بهتر است یا پره‌ای؟ در پاسخ به این پرسش‌ها باید بگوییم که مدل‌های پنلی و پره‌ای هر دو از جمله بهترین نوع رادیاتورهای موجود در بازار هستند و همین مسئله انتخاب بین این دو تا را برای خریداران دشوارتر کرده است‌.

از این‌رو در ادامه قصد داریم برخی ویژگی‌های هر دو رادیاتور را شرح دهیم، تا در نهایت بتوانید با توجه به نیاز و سلیقه خود، آنچه برایتان مناسب‌تر است، انتخاب کنید. اما پیش از اینکه سر اصل مطلب برویم، لازم است اشاره کنیم که طیف گسترده‌ای از انواع رادیاتورهای مذکور در فروشگاه دما پیشرو موجود بوده و شما می‌توانید با مراجعه به دسته بندی این فروشگاه و مشاهده محصولات مورد نظر، رادیاتور باب میل خود را با قیمتی مناسب و مقرون به‌صرفه خریداری کنید. حالا برای اینکه بدانیم رادیاتور پره‌ای بهتر است یا پنلی؛ در ادامه این دو محصول را از نظر بازدهی و تناسب یا پکیج، بررسی خواهیم کرد، پس با ما همراه باشید.

بهترین رادیاتور برای پکیج کدام نوع است؟

همانطور که می‌دانید، امروزه استفاده از پکیج‌های دیواری در اماکن مسکونی و تجاری گسترده‌تر شده است، به همین خاطر اغلب خریدارانِ رادیاتور پنلی و پره‌ای، کنجکاو هستند که بدانند کدام یک از این دو رادیاتور با پکیج کارایی بهتری خواهد داشت؟! در پاسخ بدین پرسش باید بگوییم که متریال سازنده مبدل پکیج دیواری، مس می‌باشد؛ از طرفی هم داخل رادیاتور پره‌ای از فلز آلومینیوم استفاده شده است.

این دو فلز در برخوردار با یکدیگر، سبب ایجاد پدیده‌ای به نام پیل الکترولیتی می‌شوند‌‌. طی این فرایند در رادیاتور و مدار گرمایش آن، گاز هیدروژن تولید می‌شود و بدین ترتیب، شما باید به طور مداوم رادیاتور را هواگیری کنید. از طرفی هم با هواگیری مستمر، عمر مفید و میزان ماندگاری پمپ و منبع انبساط پکیج دیواری کاهش خواهد یافت. فلذا اگر قصد استفاده از پکیج برای تامین آب رادیاتور را دارید، بهتر است مدل پنلی را انتخاب نمایید.

بهترین رادیاتور از نظر بازدهی کدام نوع است؟

یکی دیگر از مهم‌ترین معیارهای مقایسه‌ای رادیاتور پنلی و پره‌ای، میزان بازده این دو سیستم در انتقال گرما و حرارت می‌باشد. توان و سرعت هر رادیاتور برای تبدیل مقدار مشخصی سوخت به گرما بیشتر باشد، یعنی بازده بالاتری دارد. براساس ویژگی هر یک از این دو رادیاتور، به این نتیجه می‌توان رسید که چندان تمایز خاصی بین بازده این دو وجود ندارد، مگر اینکه از نظر کیفیت متریال مصرفی در ساختار آن‌ها اختلاف فاحشی وجود داشته باشد و کیفیت یکی از این دو دستگاه بالاتر برود، در این صورت بازده آن بیشتر خواهد شد؛ اما به طور کلی اگر هر دو را در شرایط یکسانی بررسی کنیم، از این نظر تفاوت برجسته‌ای به چشم نمی‌خورد.

بهترین رادیاتور ایرانی

خب تا اینجای کار با انواع رادیاتورها آشنا شدیم و ویژگی هر یک را مورد بررسی قرار دادیم، حال نوبت آن است تا برندهای مختلف رادیاتورهای ایرانی را خدمت شما عزیزان معرفی کنیم و در نهایت به این نتیجه برسیم که کدام یک از نظر کیفیت و ماندگاری، در صدر جدول قرر دارد؛ پس تا پایان همراه ما باشید.

برندویژگی‎ها
تاشاز جمله بزرگترین خط تولیدات رادیاتورِ ایران در انحصار کمپانی تاش است. عمده متریال مصرفی در ساخت رادیاتور تاش فولاد بوده و سطوح تمام اجزای آن با آستر اپوکسی پوشانده می‌شود. محصولات این کمپانی از کیفیت بالایی برخوردار می‌باشد و دارای گارانتی و ضمانت نامه اصالت کالا است.
ایساتیسرادیاتورهای شرکت ایساتیس، ظرفیت حرارتی بالایی داشته و جنس اجزایای اصلی آن از فولاد است. سطوح قطعات و بدنه با نوعی رنگ نانو پوشانده شده است که مانع زنگ زدگی آن می‌شود.
بوتانشرکت بوتان در ساخت رادیاتورهای خود از متریال آلومینیوم هم استفاده می‌کند، که وزن محصول را به طرز چشمگیری کاهش داده و قیمت نهایی کار هم کمتر می‌شود. تمام رادیاتورهای بوتان، مطابق با استانداردهای جهانی و کیفیت CE اروپایی ساخته شده و از ۱۰ سال گارانتی برخوردار می‌باشد
سانیکابرند سانیکا تولید کننده رادیاتورهایی با راندمان گرمای بالا و مقاوم در برابر فرسودگی و زنگ زدگی است. رادیاتورهای سانیکا با انواع پکیج و موتورخانه سازگار بوده و به دلیل مجهز بدون آن به کنوکتور، گرمای فوق‌العاده‌ای تولید می‌کند.
ایران رادیاتوراغلب ایرانیان با برند ایران رادیاتور آشنا هستند و سال‌هاست که محصولات آن در بازار از فروش ویژه‌ای برخوردار می‌باشد. ظاهر مدرن و وزن مناسب رادیاتورهای این برند، از جمله مزایای آن به شمار می‌رود. ضمنا پوشش دهی اجزا با رنگ اپوکسی هم سبب افزایش ماندگاری کار شده است.
ایران نوینرادیاتورهای ایران نوین از وزن نسبتا پایینی برخوردار می‌باشد و به همین خاطر، به راحتی در فضاهای مختلف بر روی دیوار نصب می‌شود. این رادیاتورها با انواع منابع گرمایشی سازگار بوده و ظرفیت حرارت دهی بالایی هم دارند. تمام مراحل تولید و پردازش این محصولات، مطابق با استانداردهای جهانی انحام می‌شود
آتروپانخط تولید رادیاتور آتروپان از نظر کیفیت با استانداردهای جهانی مطابقت دارد و به دلیل استفاده از متریال فولاد در ساخت آن، در برابر ضربه و زنگ زدگی مقاوم است. این رادیاتور فضای نسبتا کمی اشغال می‌کند و برای منازلی با متراژ پایین، یک گزینه ایده‌آل محسوب می‌شود. حجم آب‌گیری مطلوب و حرارت دهی بالا از جمله سایر ویژگی‌های مثبت رادیاتورهای این برند هستند.
لورچرادیاتور لورچ بدنه مسطح و صافی دارد که کار نظافت آن را آسان‌تر می‌سازد. همچنین پوشش رنگ نانو آن سبب شده تا در برابر زنگ زدگی و فرسایش مقاوم باشد. قدرت حرارت دهی مناسب و مقاومت بالا به واسطه استفاده از آلیاژ مرغوب در ساخت قطعات آن، یکی دیگر از مزایای این رادیاتور به شمار می‌رود

بررسی بیشتر: رادیاتور پنلی ایساتیس

نتیجه مقایسه بهترین رادیاتور موجود در بازار

همانطور که گفته شد، رادیاتورهای مختلفی در ایران با عنوان بهترین رادیاتور به بازار عرضه می‌شوند و هر برند نیز طرفداران پروپاقرص خود را دارد. حال اگر بخواهیم از بین برندهای مذکور یک مورد را نام ببریم، باید نظرات خریداران و کاربران این محصولات را مورد بررسی قرار دهیم. فلذا با توجه به بررسی‌های به عمل آمده، اغلب ایرانیان، از برند ایران رادیاتور رضایت داشته و نسبت به خرید تولیدات این کمپانی رغبت بیشتری نشان می‌دهند.

جمع‌بندی

دراین مطلب به بررسی انواع رادیاتور و برندهای مختلف ایرانی پرداختیم، همچنین دانستیم که btu چیست و چرا از اهمیت بالایی برخوردار است. امیدواریم نهایت لذت را از مطالعه این مقاله برده و به پاسخ سوالات موجود در ذهن خود رسیده باشید‌. لطفا اگر برند دیگری می‌شناسید که در این مطلب معرفی نکردیم، حتما در بخش کامنت‌ها، آن را به ما و سایر همراهان مجله دما پیشرو معرفی کنید، همچنین باعث افتخار ماست که شما عزیزان نقطه نظرات و حتی تجربیات خود را پیرامون استفاده از رادیاتورهای مختلف در همان بخش نظرات به اشتراک بگذارید. از اینکه تا پایان همراه ما بودید، سپاسگزاریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *